A po shkon Shqipëria drejt një karantine gjeografike? Flet shefja e ISHP-së, Eugena Tomini, ja çfarë po diskutohet

0
452

ë përjashtohet, për të frenuar përhapjen e infeksionit, duhet të ezaurohen shtretërit në 4 spitalet Covid.

Dy kritere të tjera që do çonin vendin në këtë skenar, janë edhe numri i personave që kërkojnë terapi intensive dhe rastet pozitive me të infektuar.

“Merren të gjitha opsionet e mundshme për kufizimin e transmetimit të infeksionit, se normalisht karantina i dha efektet jo vetëm shëndetësore, psikologjike, ekonomike, por mbetet një opsion i fundit, do ezaurohen të gjitha opsionet primare përpara dy opsioneve të karantinës.

Pavarësisht se strukturat shëndetësore janë në situatë alerti, do shikohet në varësi të pozitivitetit, ezaurimin e shtretërve në 4 spitalet covid dhe numri i e rasteve në terapi intensive”, tha Tomini për News24.

© Panorama.al

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here