VIDEO/ Pa punuar asnjë ditë, 54 vjeçarit i sekuestrohen pasuri 1.5 milionë euro. Hetuesit i zbuluan edhe një serë nëntokësore për…

0
467

Ata kishin grumbulluar një pasuri nga trafiku i drogës dhe armëve, mashtrimet, vjedhjet dhe aktivitete të tjera të paligjshme, por tani thesari i tyre është konfiskuar përfundimisht nga Gjykata e Torinos.

case4_640_ori_crop_master__0x0_640x360

Goditja e rëndë është bërë ndaj një shtetasi shqiptar 54 vjeçar dhe partneres së tij, një italiane 10 vite më e re.

Hetimet e kryera nga sektori i Antikrimit kishin dokumentuar me faktet shpërpjesëtimin e dukshëm midis vlerës së pasurive në pronësi,  pothuajse të gjitha në emër të gruas dhe të ardhurave të deklaruara.

54-vjeçari shqiptar u zbulua se nuk kishte asnjë pronë pasi e dashura e tij dhe hetuesit kishin sekuestruar 29 prona në Torino, Carmagnola dhe komuna të tjera në Piemonte, një kompani e shërbimeve të IT, dy kompani që operojnë në sektorin e tregtisë, llogaritë rrjedhëse dhe fondet e kapitalit.

Pas rreth një viti ajo trashëgimi, me vlerë një milion e gjysmë euro, u konfiskua përfundimisht, me kërkesë të komisionerit Giuseppe De Matteis. Gjatë operacioneve, agjentët zbuluan gjithashtu një serë nëntokësore, në ndërtim, për kultivimin e marijuanës në një ndërtesë në qendër të qytetit.

Llambat halogjene, spërkatësit, panelet, filtrat kundër aromës dhe kohëmatësit, me vlerë rreth 50,000 euro, u sekuestruan por nuk u shkatërruan. Meqenëse ato janë ende të paprekura dhe të vulosura, ato i janë besuar një organi publik kërkimor që do t’i përdorë ato për qëllimet e veta institucionale, shkruan “Corriere”.

© Panorama.al

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here