Koronavirusi në Shqipëri, miratohen testet e shpejta. Silva Bino: Nëse del negativ, por ke shenja klinike, pacienti duhet…

0
569

Komiteti Teknik i Ekspertëve ka miratuar sot futjen e testeve të shpejta në vendin tonë,  të cilat do mund të kryhen pranë qendrave shëndetësore apo spitaleve rajonale.

Lajmin e dha shefja e epidemiologjisë në Institutin e Shëndetit Publik, Silva Bino:

Sot u aprovua udhëzimi për futjen e testeve të shpejta. Futja e tyre ul kohen e pritjes së qytetarëve se maskimumi i kryerjes së tyre shkon deri në 40 minuta.

Do kryhet pranë qendrave shëndetësore, spitalet rajonale, janë 100% specifike, se tregon nëse del pozitiv është pozitiv.

Por ka dhe ndjeshmëri më të ulët, ku mund të kemi false negativ.

Nëse kemi test negativ por kemi shenja klinike, duhet të konfirmohet përmes PCR.

Ose nëse është asimptomaitik por ka kontakte me persona pozitive, duhet konfirmuar sërish me PCR“, tha Silva Bino.

© Panorama.al

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here