Adriatik Llalla zyrtarisht i pandehur, GJKKO i heq sekuestron ndaj pasurive

0
45
LLALLA FLET PER GAZETARET - Prokurori i Pergjithshem, Adriatik Llalla, duke folur per gazetaret pas nje seminari per luften ndaj narkotikeve, ku tha se askush nuk mund te nderhyje ne punen e prokurorit. /r/n/r/nLLALLA SPEAKS FOR THE REPORTERS - General Prosecutor Adriatik Llalla, speaks for the reporters, where he said that politics should no interfere in the prosecutor's work.

Gjyqtarja e seancës paraprake, Irena Gjoka, ka vendosur të kaloje për gjykim çështjen ndaj ish-Prokurorit të Përgjithshëm, Adriatik Llalla.

Ish-drejtuesi i institucionit te Akuzes do te gjykohet për akuzën e “Mos deklarimit të pasurisë” 3 here, ndërkohë që më herët SPAK-u nuk gjeti asnjë prove për dyshimet fillestare mbi “korrupsion dhe pastrim parash.

Ndërkohe që ka vendosur kalimin e çështjes në gjyq, gjyqtarja ka hequr edhe sekuestron e pasurive të Llallës, të cilat sipas palës mbrojtëse, janë mbajtur të bllokuara në mënyrë të paligjshme për më shumë se dy vjet e gjysmë.

Në seancën e sotme, avokati mbrojtës i Llallës, Sokol Hazizaj, ka kërkuar pushimin e çështjes, pasi nga ana e prokurorisë SPAK nuk ekziston asnjë prove që ta ngarkojë me përgjegjësi penale.

Për avokatin Hazizaj, vendimi për të kaluar rastin për gjykim dëshmon se ka qenë i paragjykuar.

Tashme, pas këtij vendimi, pritet që Gjykata Kundër Krimit te Organizuar e Korrupsionit të caktojë trupën gjykuese, që do të marrë ne shqyrtim rastin “Llalla”.

© Panorama.al

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here