Presidenti i SHBA-ve/ Komisioni zgjedhor i Shtetit të Wisconsin miraton rinumërimin e votave në dy qare

0
74
MILWAUKEE, WISCONSIN - NOVEMBER 04: Election officials count absentee ballots on November 04, 2020 in Milwaukee, Wisconsin. Wisconsin requires election officials to wait to begin counting absentee ballots until after polls open on election day. The Milwaukee count was finished about 3AM. (Photo by Scott Olson/Getty Images)

Komisioni Zgjedhor i Wisconsin ka urdhëruar zyrtarisht një rinumërim të pjesshëm të votave në garën presidenciale pasi ka marrë një pagesë prej 3 milionë dollarësh nga stafi i fushatës së Trump, sipas një njoftimi nga Komisioni Zgjedhor.

MILWAUKEE, WISCONSIN - NOVEMBER 04: Election officials count absentee ballots on November 04, 2020 in Milwaukee, Wisconsin. Wisconsin requires election officials to wait to begin counting absentee ballots until after polls open on election day. The Milwaukee count was finished about 3AM. (Photo by Scott Olson/Getty Images)

Urdhri i komisionit kërkon që bordet në qarqet Dane dhe Milwaukee të mblidhen deri në orën 9 të mëngjesit të shtunën dhe të përfundojnë rinumërimin deri të martën, 1 dhjetor.

Stafi i fushatës së Presidentit Trump paraqiti një peticion të mërkurën duke kërkuar të dy rinumërimet në nivel qarku. Këto dy qarqe janë bastione demokratike, shtëpi për shumë votues me ngjyrë.

CNN parashikoi që Presidenti i zgjedhur Joe Biden fitoren shtetin e Wisconsin. Ai aktualisht është përpara Trump me më shumë se 20,000 vota, të cilat madje edhe disa republikanë të shquar e pranojnë se ka të ngjarë të jetë një epërsi e pakapërcyeshme.

Në një takim, komisioni gjashtë anëtarësh i zgjedhjeve, i cili është i ndarë midis tre demokratëve dhe tre republikanëve, parapriu disa nga argumentet që mund të transmetoheshin gjatë rinumërimit gjatë dy javëve të ardhshme.

Anëtarët republikanë të komisionit akuzuan zyrtarët demokratë në të dy qarqet se po përpiqen të përdorin udhëzimet e sigurisë së koronavirusit si një justifikim për ta bërë më të vështirë për grupin e Trump për të vëzhguar procedurat e rinumërimit.

Siguria nuk mund të thotë që ata nuk mund të kenë vëzhgues, se nuk mund t’i kenë afër,” tha republikani Knudson. “E drejta për të parë atë që po ndodh është më e rëndësishme se çdo lloj komande lokale e sigurisë”.

Komisioni miratoi unanimisht udhëzimet e sigurisë publike duke sugjeruar që qarqet të përdorin masa si distancimi shoqëror dhe xhamat mbrojtës gjatë rinumërimit.

© Panorama.al

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here