“Zonë të Lirë Ekonomike dhe linjë treni”/ Ministrja Balluku inspekton Portin e Durrësit: Synohet të kthehet në Hotspot në Ballkan

0
1141

Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjetikës Belinda Balluku inspektoi sot nga afër punimet e Portit të ri të Durrësit, për të cilin u shpreh se do të shndërrohet për t’u kthyer në një port tërësisht turistik. 

Ministrja shpalosi vizionin e saj për qytetin bregdetar ndërsa u shpreh se synohet kthimi i Portit të Durrësit në një Hotspot në Ballkan dhe Mesdhe.

“Porti i ri i Durrësit do të ketë një Zonë të Lirë Ekonomike, e cila ndodhet në Spitallë. Ne kemi lenë një pjesë të kësaj zone në dispozicion për Zonën e Lirë Ekonomike, para shumë vitesh të dizejnuar, që do të lidhet me një linjë treni midis portit, kalatave të portit dhe kësaj zone. Kështu që Durrësi do të përfitojë dhe Shqipëria bashkë me Durrësin, dhe rajoni bashkë me Shqipërinë do të përfitojnë një port ndërkombëtar por tashmë të përmasave dhe parametrave teknikë modernë”, u shpreh ministrja.

Balluku u shpreh se qëllimi është kthimi i Durrësit në një Hotspot në Ballkan dhe në Mesdhe, dhe përafrim tjetër ndërkombëtar të këtij qyteti.

© Panorama.al

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here