“Rreziqet janë shumë të mëdha!”/ Zuckerberg zbulon vendimin që ka marrë për llogaritë e Trump në “Facebook” e “Instagram”: Mund t’i përdorte për…

0
45

“Facebook” ka vendosur të bllokojë llogaritë e presidentit në largim të SHBA-ve Donald Trump në këtë rrjet social dhe në Instagram edhe për dy javët e ardhshme deri në një periudhë të pacaktuar.

Përmes një reagimi në rrjetin që e themeloi dhe e drejton, Mark Zuckerberg shkruan se pas asaj që ndodhi dje ku u shënuan episode të dhunshme, do të ishte me rrezik të madh t’i lejohej Trump përdorimi i këtyre platformave.

Sipas tij, Trump mund t’i përdorë ato për të nxitur kryengritje të dhunshme ndaj një qeverie të zgjedhur në mënyrë demokratike.

Mesazhi i plotë

Ngjarjet tronditëse të 24 orëve të fundit demonstrojnë qartë se Presidenti Donald Trump ka për qëllim të përdorë kohën e tij të mbetur në detyrë për të minuar tranzicionin paqësor dhe të ligjshëm të pushtetit te pasardhësi i tij i zgjedhur, Joe Biden.

Vendimi i tij për të përdorur platformën e tij për të falur dhe jo për të dënuar veprimet e mbështetësve të tij në ndërtesën e Kapitolit ka shqetësuar me të drejtë njerëzit në SHBA dhe në të gjithë botën. Ne i hoqëm këto deklarata dje sepse gjykuam se efekti i tyre – dhe me gjasë qëllimi i tyre – do të ishte të provokonin dhunë të mëtejshme.

Pas certifikimit të rezultateve të zgjedhjeve nga Kongresi, përparësia për të gjithë vendin duhet të jetë tani të sigurojë që 13 ditët e mbetura dhe ditët pas përurimit të kalojnë në mënyrë paqësore dhe në përputhje me normat e vendosura demokratike.

Gjatë disa viteve të fundit, ne e kemi lejuar Presidentin Trump të përdorë platformën tonë në përputhje me rregullat tona, herë pas here duke hequr përmbajtje ose duke etiketuar postimet e tij kur ato shkelin politikat tona. Ne e bëmë këtë sepse besojmë se publiku ka të drejtë për qasje sa më të gjerë në fjalimin politik, madje edhe në fjalimin e diskutueshëm.

Por konteksti aktual është tani thelbësisht i ndryshëm, duke përfshirë përdorimin e platformës sonë për të nxitur kryengritje të dhunshme kundër një qeverie të zgjedhur në mënyrë demokratike.

Ne besojmë se rreziqet e lejimit të Presidentit të vazhdojë të përdorë shërbimin tonë gjatë kësaj periudhe janë thjesht shumë të mëdha. Prandaj, ne po zgjatim bllokun që kemi vendosur në llogaritë e tij në Facebook dhe Instagram për një kohë të pacaktuar dhe për të paktën dy javët e ardhshme derisa të përfundojë tranzicioni paqësor i pushtetit.© Panorama.al

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here