“Ul 73.6% vdekshmërinë tek personat e infektuar”, mjeku Alimehmeti jep lajmin e mirë për vitaminën D

0
82

Për pacientët e infektuar me Covid-19, vitaminat janë aleatët kryesorë. Studimet e kryera deri më tani, kanë arritur të gjejnë se vdekshmëria në mesin e të infektuarve ulet me 73.6% nga përdorimi i suplementit me vitaminë D.

Lajmin e mirë e jep mjeku i njohur Ilir Alimehmeti. Në një postim në rrjetet sociale, Alimehmeti thekson se që në fillim “ishte e logjikshme që vitaminoterapia kishte të gjitha gjasat të ishte e efektshme kundër COVID-19, dhe në mënyrë të veçantë vitamina D. Por, duke qenë se mungonin të dhënat e efektshmërisë së saj mbeteshim në këshilla proverbiale, pasi bota u fokusua, si gjithmonë, vetëm në medikamente duke e lënë në plan të dytë jetën e shëndetshme”.

Mjeku bën apel të mbroheni dhe të respektoni masat anticovid për të mos u infektuar, e në të kundërt, këshillon përdorimin e vitaminës D.

POSTIMI I PLOTE

“Po të marrësh qoftë edhe dietën më të shëndetshme në botë dhe t’i shtosh vitamina, personat që e konsumojnë bëhen dy herë më të shëndetshëm.”
Cit.: Dr. Robert Atkins

🙏 Lajme të mira në fushën e terapisë me vitamina kundër COVID-19 miqtë e mi!
✅ Që në fillim ishte e logjikshme që vitaminoterapia kishte të gjitha gjasat të ishte e efektshme kundër COVID-19, dhe në mënyrë të veçantë vitamina D.

💊 Por, duke qenë se mungonin të dhënat e efektshmërisë së saj mbeteshim në këshilla proverbiale, pasi bota u fokusua, si gjithmonë, vetëm në medikamente duke e lënë në plan të dytë jetën e shëndetshme.

Kjo ndodhi edhe pasi u pa qartë që personat e prekur më rëndë dhe sëmundjet e tyre kanë kryesisht të përbashkët stilin e jetës jo të shëndetshme, duke përfshirë, por pa u kufizuar në:

👉 ushqyerjen e gabuar ose të tepruar,
👉 mungesën e aktivitetit fizik,
👉 mungesën e qëndrimit në ambjente të hapura,
👉 mungesën e regjimit të duhur të gjumit, etj.

🙏 Fatmirësisht me ecurinë e studimeve tashmë kemi të dhëna nga eksperimentale dhe vëzhgimore të përdorimit të vitaminës D në pacientët me COVID-19.

📝 Studimet e kryera deri më tani u përmblodhën në një meta-analizë (maja e evidencës mjekësore) dhe u publikuan vetëm dy ditë më parë.
📝 Gjetja kryesore:
✅ 73.6% ULET VDEKSHMËRIA NGA SUPLEMENTI ME VITAMINË D TE PACIENTËT ME COVID-19!

🚫 Kujdes, studimet janë ende të pakta dhe, siç deklarojnë edhe autorët, nevojiten studime të tjera për të kuptuar llojin, dozën dhe kohëzgjatjen ideale të vitaminës D shtesë.

🚫 Ndërkohë ruani veten dhe mos u infektoni!
✅ Por, nëse infektoheni, vitaminat janë aleatët tuaj kryesorë.
Dr. Shk. Ilir Alimehmeti
Epidemiolog Klinik
Fakulteti i Mjekësisë, UMT© Panorama.al

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here