Prokuroria kërkon sekuestrimin e pasurive prej 5 mln eurosh të mirditorit. Akuzat që rëndojnë mbi të (emri)

0
34

Prokuroria e Tiranës kërkon sekuestrimin e pasurive të Sokol Markut, i dënuar për prodhimin dhe shitjen e narkotikëve.

Pasuritë e tij kapin shifrën e rreth 5 milionë eurove. Ai rezulton të jetë ma trafik të lëndëve narkotike në Itali.

Pasuritë e vëna nën sekuestro:

Në Tiranë emer te shtetasit Sokol Marku dhe familjareve te tij figurojne pasurite e rregjistruara si me poshte:

  • ZK 8370 volumi 26, faqe 154, njësi me sipërfaqe 53.6 m2.
  • ZK 8340 volumi.23, faqe 67, truall me siperfaqe 1261 m2.
  • ZK 8340 volumi 24, faqe 67, ndërtesë me sip. 150 m2.
  • ZK 3866 volumi 33, faqe 118, apartament me sip.50 m2.
  • ZK 8120 volumi 48, faqe 57, truall me sip.412.3 m2 dhe ndërtësë me sip.173.8 m2. apartament ne kavaje me sip 70 m2 ne zk3101 qerret lavajr pasuri a me nr 14 /229. Biznesi bar kafe me adrese ne rrugen dora distra godine dy kateshe me

nje siperfaqe trualli 3600 m2 dhe ndertim 260 m2 per kat me emrin How higt dhenemer tregtar viteli bar.

Bisnesi bar kafe ne rrugen “Shaqir hoshafi” me nje siperfaqe 115 m2 me nipt l62115036h pasuria me nr 3/257 zk 8150 . objekt trenkatesh ne rrugen e dibres ne proces legalizimi me sip 160 m2 per kat dhe papafongo.

Njoftimi i prokurorisë:

Nga Prokuroria pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, në funskion te Procedimit Penal 4257 viti 2019 ne bashkepunim me Drejtorine vendore te poicise tirane u be ekzektimi i Vendimit te prokurorit nr 744 date 20.01.2021 për vendosjen e sekuestros perventive ndaj pasurive të luajtshme dhe të paluajtshme në ngarkim të shtetasve;

Sokol Marku, i biri i Lazdër dhe i Gjela, i datëlindjes 05.07.1988, lindur në Mirditë dhe banues, në Tiranë, me kombësi e shtetësi shqiptare është I dënuar pasi sipas vendimit 459 A date 11.03.2013 te Gjykates Rr.Tirane, e cila ka bere dhe ndreqjen e vendimit nr.77 dt.31.01.2013 te Gjykates Rr.Tirane, per paqartesi denimi ( nese kishim te benim me nje denim me burgim apo denim alternative), duke e denuar me 5 vite burg. V.Penale “Prodhim dhe shitje e narkotikeve” parashikuar nga neni 283/1 i K.penal.

​Gjithashtu po sipas vendimit penal nr.1046 date 05.04.2016 te Gjykates Rr.Tirane, si dhe vendim penal nr.139 dt.1002.2017 te Gjykates se Apelit Tirane, e cila e ka denuar me 1 muaj burg. V.Penale “Kundershtim i punonjesit qe kryen nje detyre shteterore ose nje sherbim publik”, parashikuar nga neni 235/1 te K.Penal.

​Gjithashtu nga te dhenat e marra ky shtetas merret dhe me trafik te lendeve narkotike ne Itali

Sa më sipër Prokuroria prane Gjykates se Shkalles se Pare Tirane ne baze te materialeve te derguara nga Seksonit për Hetimin e Pastrimit te Parave & Aseteve Kriminale, në Drejtorinë Vendore të Policisë Tiranë eshte bere rregjistrimi i Procedimit penal 4257 viti 2019 per veprat penale “Pastrimit të produkteve të veprës penale ose të veprimtarisë kriminale” parashikuar nga neni 287 ku jan sekuestruar 18 automjete duke vazhduar nga prosh bmw etj, dy aktivitete biznesi lokale si dhe 10 pasuri re paluajtshme si njesi tregtare vila apo apartamente me nje vlere rreth 5 milon euro përafërsisht.© Panorama.al

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here